Geplaatst op 6 Reacties

Sluimeren

 

de meisjes hangen bank. zoon ligt in bed met stekende hoofdpijn.
de meisjes hangen bank. zoon ligt in bed.

Terwijl het zonnetje lonkt, de vogeltjes mij heel hard lijken te roep-fluiten en in mij een ontzettende kriebel zit om dingen te maken, er op uit te gaan, te bewegen, is het kroost ziek.
En dus staat onze wereld een beetje stil.
Het is niet anders. Zoon kroop vanmorgen nog weer in bed met een stekende hoofdpijn,
jongste hoest en kijkt met glazige oogjes en koortsige wangetjes dromerig voor zich uit. Nog weinig tekenen van beterschap, op oudste na.
Wat kan ik doen? Ik kook (Shakshuka met venkel! Mmm. De bordjes werden leeggegeten maar niet heel erg van harte. Komt vast omdat ze ziek zijn…) en ik zorg, deel knuffels uit, laat ze lekker filmpjes kijken en met lego spelen. Zo laten we de dagen voortkabbelen en blijven nog maar even in de sluimerstand.

een baby plantje is een stekkie. gratis af te halen!
een baby plantje is een stekkie. gratis af te halen!

En ik ben wat aan het spelen met schetsjes.
vliegendevogel
IkMisJeKraaiZijn dit potentiële kaartjes? Met tekst? Zonder?
Ik peins en probeer nog even door maar eerst houd ik mij bezig met mijn Swap till you Drop. De uitpakdatum is vrijdag al, dus ik moet maken dat het de deur uit gaat. Ziekenboeg in slaapstand, Mieke in de get-shit-done stand, dus. (Als je het zó bedenkt dan komt er vaak iets tussen hè?)
Ik ben overigens nog steeds helemaal hieperdepieper: onze eigenste L E N T E kriebels SWAP heeft wel 40 deelnemers! We (ik) wachten nog in spanning tot het laatste lootje is ingeleverd en dan weten we voor wie we aan de maak mogen:) Overigens: zo lang dat laatste lootje niet is ingeleverd kan ik nog extra deelnemers toevoegen. Ik zeg het maar even, mocht u nog ergens twijfelen;-)

Oké. Aktie. Fijne dag! XX

Geplaatst op 4 Reacties

Swapperdeflap!

Ik swapte vorige maand voor het eerst. Haha. Het blijft een raar woord, zo vernederlandst en wanneer ik het uitleg kijken mensen me beduusd aan- dus je maakt en koopt kadootjes voor iemand… Die je niet kent? Nou ja. Precies dat. Meestal volgt daarna een enthousiast “wat tof!”. Ja! Het was heel tof. Eerst heb je de voorpret. En dan, op de swapdag zie je allerlei mooi ingepakte poststukken verzonden worden. En een dag later heb je zelf iets op de mat liggen! Wiehoe! Kijk maar, ik kreeg een heel tof brievenbusdoosje vol winterse gezelligheid gemaakt en verzameld door Wendela (@wendela01):
keihipSwapWendelaMet o.a. warme choco voor de kids, gehaakte handwarmers voor mij (zooo tof! geweldig kleurtje ook!) en veel meer moois. Wat werd ik er blij van!
Gelukkig was mijn swapmaatje ook blij met haar post. Pffieuw. Dat zag er zo uit:
keihipSwapJaaa, fijn hè? Haha.
Mijn kaarten kregen zelfs een ere plaatsje:
keihipKaartenHihi! Echte XXmiek-overload.

Hoe het zover kwam:
Op Instagram zag ik dus al heel regelmatig swaps voorbij komen maar ik had nooit een oproep gezien. Tot ergens in december. Ik zag iets voorbij komen en mailde. De Winterswap werd georganiseerd door instagrammer Marloes (@mloesss) en dit hield in dat zij de lootjes verdeelde en de (minimale) regels bepaalde: het Thema is winter maar dat betekent niet dat alles winters moet zijn, minimaal €5, verzenden op vaste datum. Check.
Ik maakte wat voor Marielle (@keihip). Spannend, want een onbekende dus, en een minimum van €5 is wel duidelijk, maar waar stop je? Hahaha. Je wil geen kniepkeutel zijn maar ook niet te ver gaan. Ik wachtte af tot de laatste week, keek goed rond, besloot dat ik ook mijn gedrukte kaarten en posters er in kon stoppen en ik zocht ook wat spullen naar haar smaak (dat zoek je dus een beetje uit via het instagram account van die persoon. Heel lollig!) Uiteindelijk paste het brievenbusdoosje bijna niet dicht, haha. Ook stuurde ik een kleinigheidje naar organisator Marloes als bedankje.
Zo tof.
Zowel het samenstellen, het Geven als het Krijgen zijn grote Blij-makers.
ik ben alweer ingeschreven voor de volgende swap en ik denk er nu serieus over om er ook één te organiseren via mijn blog, aangezien heel veel mensen geen instagram hebben. En dan geen paniek, je hoeft niet meteen zelf te maken, maar je kan ook heel creatief zijn in het bedenken van een verrassing.

Dus even polsen: is er animo voor een XXmiek-mini-swap-festijn? Say the word!
🙂
Fijne avond! XXmiek

Geplaatst op 4 Reacties

Dag Sinterklaasje- hallo Kaarten!

Ach, wat was het weer ’n heerlijck sfeervol en gezellig Sinterklaasweekend en wat heb ik genoten van onze stuiterende kindjes en hun blije, dankbare koppies. Twee knusse dagen met familie, sint-magie, lachen, te veel eten. Kortom: het was heerlijk! We hebben het redelijk bescheiden gehouden, maar toch zijn we allemaal weer overladen en allemaal zo dik verwend. Fijn. Dankbaar. Niks mis met verwennerij op z’n tijd;-) Hadden jullie het ook zo fijn? Goed zo.
Maar. Vandaag lag hier ook al de eerste kerstkaart op de mat!
En dus is het tijd, het startschot is gegeven: ook mijn kerstkaarten zijn er!
Te koop op Etsy. Alles wijst zich daar voor zich. Ik verzend elke werkdag. Go get’em! 🙂
Ik zal praktisch elke dag verzenden, bestel je voor 16 uur dan heb je ze hoogstwaarschijnlijk de volgende dag in huis.
Daarna installeer je je met een stapel kerstkaarten en een pot thee en je fijnste pennetje, kerstmuziekjes op de radio… schrijven maar!

il_570xN.695514177_h6s9Jullie hebben ze al láng gezien natuurlijk maar hier nog even de facts:
De set kaarten bestaat uit:
Wolf, Veer, Pinguïnbaby, Shine on, Doe dat wat jou Echt Blij Maakt
Het zijn dubbele kaarten, gedrukt op 300grams biotop naturel papier. De enveloppen zijn gerecycled en bruin. En deze set kost maar €4,95 (ex verzendkosten)!
Ze staan in de sectie Kaarten, klik op deze tekst en je bent er!

Huishoudelijke mededelingen: woon je in Hardenberg en haal je de kaarten liever af- dat kan uiteraard bij mij thuis maar ook op de Winterfair in Baalder aanstaande zaterdag! Stuur me even een mailtje, dan reserveer ik alvast voor je. Hetzelfde geld voor bezoekers aan de Local Sunday Market in Enschede aanstaande zondag: je kan me je bestelling deze week alvast mailen en dan maak ik er een gezellig pakketje van. Is het een kadootje? Pak ik voor je in. Scheelt weer verzendkosten!

Fijne zondag! XXmiek

Geplaatst op 8 Reacties

Verenliefde

Veer

Ik denk dat mijn verenliefde pas écht begon tijdens de wandelingetjes met kleine Bente. Zo’n klein dreumesje ziet alles. Ik leerde kijken door haar. En zo namen we de wereld aan veren mee, overal liggen ze: op straat, bij de vijver, op de kinderboerderij. Ik hing ze aan de muur, met een maskingtapeje. En nu nog raap ik ze op en zitten er overal veren; tussen mijn potloden, tussen penselen, in blikjes en bakjes.
Het tekenen van een veer is voor mij een meditatie. Ik kijk, ik teken. Het is de veer, de pen, en het papier. Het gebeurt.
Hebben we het nog niet gehad over de symbolische betekenissen.
Ach veel te veel woorden. Ze zijn gewoon prachtig, nietwaar?
🙂
Deze komt ook in de nieuwe eindejaarsset.
Fijne avond!
Edit om 21:57: De Lennon tekst is ook in kleur nu:
YeahWeAllHihi. Fijne avond nog of: slaap lekker!