Geplaatst op

Kerst kleuren!

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.

Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn.

Het is ons licht, niet onze duisternis

waar we het allerbangst voor zijn.

We vragen ons af:

Wie ben ik dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn?

Maar waarom eigenlijk niet?

Je bent toch een kind van God?

Je moet je niet kleiner voordoen dan je bent

opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker zouden gaan voelen.

We zijn geboren om de luister van God uit te dragen die in ons woont.

Niet slechts in enkelen van ons, maar in ons allemaal.

Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.

Als wij bevrijd zijn van onze eigen angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

Uit:
Marianne Williamson, ‘A return to love’, in het Nederlands vertaald als ‘Terugkeer naar Liefde’.
Geplaatst op 4 Reacties

Ik wil overal wel op tekenen! Nieuw: houten doosjes

hartjesdoosijsbeerhartjesdoosMaanmaandoosMaandoosdetailsmaanzwartdoos
Ik kocht een doosje en tekende er een maantje op. Al snel waren de doosjes allemaal verkocht. Daarna kocht ik een aantal hartjes-doosjes, en ook daar maakte ik een illustratie op. Ik maakte een paar kadootjes.
Nu heb ik er nog een aantal liggen.
En ik maak er nog wel een aantal maar deze voorraad is beperkt.
Heb je persoonlijke wensen? Vind ik leuk. Mail me maar dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
En ik hoor je denken: Wat kost dat Miek? Dat zal ik je zeggen: Rechthoekig houten doosje: 17x22x9cm, prijs: €20 (ex verzenden) Houten hartjesdoos: ong 16x16cm, prijs: €15 (ex verzenden). Nou. Dat valt best mee toch. 🙂

En nu wil ik graag op porcelein gaan tekenen. Ik zie ze al voor me: theepotjes, theemokken, ach! de mogelijkheden. Hihi. Wordt vervolgd.
Fijne dag!
XXmiek

Geplaatst op

Dingen.

Mensen die mij op Instagram volgen (@xxmiek) zijn aardig ‘bij’, maar op facebook en het blog laat ik de boel aardig verslappen momenteel. Het is een beetje ’t één of het ander bij mij, ik zit nu in een fijne maak-flow.
Hier dus even een greep uit de dingen die ik maakte de afgelopen week:
flessenIk tekende op lege plastic, witte dispenser flessen. Heel tof! Mooi upcycle project. Nu ga ik eens op zoek naar (fijne) porseleinstiften, dat lijkt me wel wat, tekenen op servies, theepotten, etc. Smaakt naar meer, dit!
Tsja en de maantjes, die blijven maar komen hè. Is ze niet lief.
maandag
Deze daarentegen, is heel anders. Meer… mannelijk.

ManMaan

Zo inspirerend: scheur of knip een stukje tekst uit de krant of een tijdschrift. Omcirkel de woorden die je aanspreken. De rest kleur je zwart en wat overblijft is een schrapgedicht:schrapgedicht
een familie moet
krankzinnig
mooi
sprookjesachtig zijn

Wil ik nog even aan toevoegen: niks moet. Maar ik hou er van, een beetje krankzinnigheid is hartstikke gezond, nietwaar?

iklees29geschenkenIk ben begonnen in dit boek van Cami Walker, heel fascinerend. “Door te geven focus je op datgene wat je anderen te bieden hebt, waardoor je meer overvloed in je leven uitnodigt”… Ach ja, dat weten we al láng;-) Het sluit mooi aan bij mijn Pay It Forward projectjes. Ik heb mijn lijstjes van vorig jaar weer gepakt, ik maakte al wat en had zo’n schik bij het vullen van de enveloppen. Fijn.
IMG_0515Zo.
Bent u weer een beetje ‘bij’.

Fijne week!
XXmiek


Geplaatst op

lobi!

winterslaapHet was een nare week. Die rottigheid in Parijs, ’t maakt me onrustig, troep in mijn hoofd. Wat een ellende. Ik begrijp er niks van. Ik kan er niet veel zinnigs over zeggen. Het is eng. ’t Maakt me ook opstandig, zodat ik de nieuwskanalen weer afsluit en in mijn eigen veilige, warme bubbel ga zitten, hartjes en sterretjes ga leren vouwen of gewoon: zitten tekenen en fijn Downton Abbey kijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat goed dat er dan buiten ook zo’n storm raast, want die enorme woei om de kop lijkt de somberheden er enigszins uit te vegen. Het verandert niets aan de toestand in de wereld maar het brengt mij weer in het hier en nu.
En wat was ik ook enorm blij met het linkje naar 3 voor 12: concert van  Typhoon en friends  Want de boodschap van Typhoon is de boodschap die ik wil horen. Lobi. Liefde. Niets dan liefde. Heel erg veel Liefde! Voor iedereen.
XXmiek