Geplaatst op 4 Reacties

Ik wil overal wel op tekenen! Nieuw: houten doosjes

hartjesdoosijsbeerhartjesdoosMaanmaandoosMaandoosdetailsmaanzwartdoos
Ik kocht een doosje en tekende er een maantje op. Al snel waren de doosjes allemaal verkocht. Daarna kocht ik een aantal hartjes-doosjes, en ook daar maakte ik een illustratie op. Ik maakte een paar kadootjes.
Nu heb ik er nog een aantal liggen.
En ik maak er nog wel een aantal maar deze voorraad is beperkt.
Heb je persoonlijke wensen? Vind ik leuk. Mail me maar dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
En ik hoor je denken: Wat kost dat Miek? Dat zal ik je zeggen: Rechthoekig houten doosje: 17x22x9cm, prijs: €20 (ex verzenden) Houten hartjesdoos: ong 16x16cm, prijs: €15 (ex verzenden). Nou. Dat valt best mee toch. 🙂

En nu wil ik graag op porcelein gaan tekenen. Ik zie ze al voor me: theepotjes, theemokken, ach! de mogelijkheden. Hihi. Wordt vervolgd.
Fijne dag!
XXmiek

Geplaatst op

Dingen.

Mensen die mij op Instagram volgen (@xxmiek) zijn aardig ‘bij’, maar op facebook en het blog laat ik de boel aardig verslappen momenteel. Het is een beetje ’t één of het ander bij mij, ik zit nu in een fijne maak-flow.
Hier dus even een greep uit de dingen die ik maakte de afgelopen week:
flessenIk tekende op lege plastic, witte dispenser flessen. Heel tof! Mooi upcycle project. Nu ga ik eens op zoek naar (fijne) porseleinstiften, dat lijkt me wel wat, tekenen op servies, theepotten, etc. Smaakt naar meer, dit!
Tsja en de maantjes, die blijven maar komen hè. Is ze niet lief.
maandag
Deze daarentegen, is heel anders. Meer… mannelijk.

ManMaan

Zo inspirerend: scheur of knip een stukje tekst uit de krant of een tijdschrift. Omcirkel de woorden die je aanspreken. De rest kleur je zwart en wat overblijft is een schrapgedicht:schrapgedicht
een familie moet
krankzinnig
mooi
sprookjesachtig zijn

Wil ik nog even aan toevoegen: niks moet. Maar ik hou er van, een beetje krankzinnigheid is hartstikke gezond, nietwaar?

iklees29geschenkenIk ben begonnen in dit boek van Cami Walker, heel fascinerend. “Door te geven focus je op datgene wat je anderen te bieden hebt, waardoor je meer overvloed in je leven uitnodigt”… Ach ja, dat weten we al láng;-) Het sluit mooi aan bij mijn Pay It Forward projectjes. Ik heb mijn lijstjes van vorig jaar weer gepakt, ik maakte al wat en had zo’n schik bij het vullen van de enveloppen. Fijn.
IMG_0515Zo.
Bent u weer een beetje ‘bij’.

Fijne week!
XXmiek


Geplaatst op

lobi!

winterslaapHet was een nare week. Die rottigheid in Parijs, ’t maakt me onrustig, troep in mijn hoofd. Wat een ellende. Ik begrijp er niks van. Ik kan er niet veel zinnigs over zeggen. Het is eng. ’t Maakt me ook opstandig, zodat ik de nieuwskanalen weer afsluit en in mijn eigen veilige, warme bubbel ga zitten, hartjes en sterretjes ga leren vouwen of gewoon: zitten tekenen en fijn Downton Abbey kijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat goed dat er dan buiten ook zo’n storm raast, want die enorme woei om de kop lijkt de somberheden er enigszins uit te vegen. Het verandert niets aan de toestand in de wereld maar het brengt mij weer in het hier en nu.
En wat was ik ook enorm blij met het linkje naar 3 voor 12: concert van  Typhoon en friends  Want de boodschap van Typhoon is de boodschap die ik wil horen. Lobi. Liefde. Niets dan liefde. Heel erg veel Liefde! Voor iedereen.
XXmiek

Geplaatst op 7 Reacties

Jaren wisselen

bedanktOh jong. En dan denk ik nu dat ik nog een groots en meeslepend logje moet maken met een overzicht van 2014 en een vooruitblik op het nieuwe jaar. Maar ik heb toch helemaal geen overzicht joh. Wat ik wel weet:
Ik vond het te gek. Ik heb zoveel spannende nieuwe dingen gedaan, zoveel lieve nieuwe mensen leren kennen. Dat geeft energie!
Dus: dikke dankjewel voor iedereen die er was, ergens, die iets van me kocht, online of in Enschede op de markt, of gewoon even een fijn gesprekje met me aanknoopte over mijn werk, of over het weer, of over de kinders, waar en waarover dan ook. Het was goed! En meer dan dat. En graag meer van dat in 2015.

Om me daar meer bewust van te zijn ben ik van plan om weer wekelijks- oké, ik beloof niks- Blessings te schrijven. En ik stuitte op De Happiness Jar van Elizabeth Gilbert (ik volg haar facebookpagina, super-inspirerende dame). Het idee van de Happiness Jar is als volgt:

happyEcht een briljant idee. En dan op oudejaarsdag alle briefjes lezen. En het lukt misschien niet elke dag. Maar ik ga het wel proberen! Het lijkt me vooral tof om de kinderen hierbij te betrekken. Gaan we doen.
En verdere voornemens? Neuh. Niet specifiek. Nou. Ik zou iets beter voor mijzelf willen zorgen. Meer slapen (haha) en mediteren en niet zo allebarstens veel snaaien. Haha.  Meer wandelen (zonder telefoon). Vooral: doen waar ik blij van word. Genieten van de lieve, blije, bijzondere mensen die mij omringen.  En dat wens ik jullie ook toe!

Fijne jaarwisseling, knal ‘m d’r uit!totziensin2015

 Oh en eh… Ik hou ontzettend van reacties! Ze verschijnen niet altijd meteen, ik moet ze goedkeuren en dat lukt niet vanaf m’n iphone. Houdt de rottigheid tegen maar vertraagt ook wel in het reageren, en da vink jammer, maar ik lees alles wel. Dus. Reageer vooral;-)
XX!