Geplaatst op 7 Reacties

Jaren wisselen

bedanktOh jong. En dan denk ik nu dat ik nog een groots en meeslepend logje moet maken met een overzicht van 2014 en een vooruitblik op het nieuwe jaar. Maar ik heb toch helemaal geen overzicht joh. Wat ik wel weet:
Ik vond het te gek. Ik heb zoveel spannende nieuwe dingen gedaan, zoveel lieve nieuwe mensen leren kennen. Dat geeft energie!
Dus: dikke dankjewel voor iedereen die er was, ergens, die iets van me kocht, online of in Enschede op de markt, of gewoon even een fijn gesprekje met me aanknoopte over mijn werk, of over het weer, of over de kinders, waar en waarover dan ook. Het was goed! En meer dan dat. En graag meer van dat in 2015.

Om me daar meer bewust van te zijn ben ik van plan om weer wekelijks- oké, ik beloof niks- Blessings te schrijven. En ik stuitte op De Happiness Jar van Elizabeth Gilbert (ik volg haar facebookpagina, super-inspirerende dame). Het idee van de Happiness Jar is als volgt:

happyEcht een briljant idee. En dan op oudejaarsdag alle briefjes lezen. En het lukt misschien niet elke dag. Maar ik ga het wel proberen! Het lijkt me vooral tof om de kinderen hierbij te betrekken. Gaan we doen.
En verdere voornemens? Neuh. Niet specifiek. Nou. Ik zou iets beter voor mijzelf willen zorgen. Meer slapen (haha) en mediteren en niet zo allebarstens veel snaaien. Haha.  Meer wandelen (zonder telefoon). Vooral: doen waar ik blij van word. Genieten van de lieve, blije, bijzondere mensen die mij omringen.  En dat wens ik jullie ook toe!

Fijne jaarwisseling, knal ‘m d’r uit!totziensin2015

 Oh en eh… Ik hou ontzettend van reacties! Ze verschijnen niet altijd meteen, ik moet ze goedkeuren en dat lukt niet vanaf m’n iphone. Houdt de rottigheid tegen maar vertraagt ook wel in het reageren, en da vink jammer, maar ik lees alles wel. Dus. Reageer vooral;-)
XX!

Geplaatst op 6 Reacties

recept voor Knieperties

IMG_0319Dat deden zus Liesbeth en ik vanmiddag. En met één wafelijzer ging dat ook vrij relaxed. We zijn gewoon een goed team. De één bakt, de ander rolt het hete wafeltje om een bamboestokje zodat je een mooi oudejaarsrolletje krijgt. Opa en oma bakten vroeger trommels vol: wij kregen een volle, wat volgens mij wel neerkwam op twee pond bloem en ook vele kennissen kregen een pondje thuisbezorgd. Wat een werk… De smaak van opa’s knieperties is echt ongeëvenaard. De rolletjes die je in de supermarkt of in je kerstpakket vind? Vergeet die maar.  Die eet je nooit weer als je deze geproefd hebt. Lies en ik vinden het erg gezellig en deze hoeveelheid bak je weg in een middagje. Wij haalden uit dit beslag ongeveer 90 rolletjes.IMG_0313

 

Werkbeschrijving:
De suiker, vanillesuiker en patentbloem mengen. Eieren loskloppen, boter smelten. Voeg alles bij elkaar terwijl je goed mixt, totdat het een mooi beslag is zonder klonten. Aanlengen met lauw water tot het ongeveer de dikte heeft van pannenkoekenbeslag. We vullen een lege afwasmiddelfles met het beslag- dit doseert heel gemakkelijk en het smeert niet zo.
IMG_0314Bente maakte de foto’s, wij hadden onze handen vol. Haha!

Als ze klaar zijn spuit je er slagroom in, of op, wat je wil, en verse slagroom is het lekkerst natuurlijk.
En dan hoop je dat je het bij twee kan houden. Haha. Heb jij ook een echt familierecept? Ik ben er benieuwd naar.
Eet smakelijk!

Geplaatst op 1 reactie

Waar ik blij van word

droomland
Och jong. Ik droom wat af deze nachten. En ik probeer ze te onthouden en op te schrijven omdat er nog wel eens een heel mooie boodschap in verscholen zit. Bijzonder vind ik dat. Soms zitten er zelfs voorspellende elementen in die dromen van mij. In elk geval iets om goed in de gaten te houden, dus. 😉
Verder stroomt het ook weer, ik teken/ontwerp momenteel in opdracht een geboortekaartje- en ga dan verder met de volgende. En dat is ook weer fijn, omdat je je vrij mag bewegen binnen de grenzen die de opdrachtgevers bepalen. Graag zus of zo, wil je dit tekenen, wil je dat absoluut niet doen;-)
En dat er dan toch een echt Mieke-kaartje uit komt.
Helaas kan ik daarvan niets laten zien.
Maar wel wat ik aan had. Haha. Ja, het is ook heerlijk om wat onzinnig voor me uit te tekenen.
whatIwear
Oh en nog een flinke hiep hiep! Voor mijn fijne scanner! Wat een verhipte snelle jelle is dat! Ik hou er van. En ik hou van mijn geitenwollensokken en ik hou van mijn nieuwe vest en de okergele thermo-maillot. En van de vrieskou buiten, daar kikkert een mensch van op! Nu nog zo’n mooi sneeuwdekentje bij ons in het oosten, dan ben ik zo blij. Morgen haal ik de oudste griet weer op van haar logeerpartij bij mijn zus. Misschien gaan we dan nog wel knieperties bakken…
Maar nu eerst nog weer een avondje tekenen en Downton Abbey.
Daar word ik nou gelukkig van.:)

Waar wordt u gelukkig van deze laatste dagen van het jaar?

Geplaatst op

Local Sunday Market – XMAS/ Birthday edition!

Jaaa, dat was weer fijn in Enschede. Ruim 80 standhouders dit keer. Het was weer genieten: van de live muziek, de lekkere koffie, gezellige buren en knappe bezoekers.
kraam
Echte bestsellers waren de grote (A4) ingelijste spreuken- vooral Wolf en Pinguïn en de kaarten, zowel losse kaarten als mijn nieuwste serie winterkaarten. Maar tot mijn grote vreugde verkocht ik nu ook aardig wat broches. En dat vind ik supertof want die vind ik zelf ook zo mooi, haha. Vandaag probeer ik alle kettingen en broches op Etsy te krijgen want daar is mij nu al vaak om gevraagd, dat gaat gebeuren! Maar het zal wel vanavond worden eer dat klaar is. Heb nog even een beetje geduld met mij lieve mensen! (er zijn hier namelijk ook nog andere mensen in huis en sommigen daarvan moeten deze week ook nog naar school, zwemlessen en gevoed…haha). Maar het is nagenieten vandaag. Ik hou van de typische sfeer op de LSM, van de gezellige bezoekers. Ik heb gisteren echt weer heel lieve en leuke en creatieve mensen ontmoet. Erg veel toffe respons gehad en absoluut vrolijkmakende gesprekken met bijzondere mensen. Wat een enorme inspiratie-kick en fijne boost geeft dit! In mei is er weer een editie, ik ben er zeker weer bij.
Er zijn nog steeds kaarten te bestellen trouwens!
kaartenKopen
Om kaarten te bestellen ga je meteen naar Etsy.

Geplaatst op 7 Reacties

December-dingen

maan

Het is alweer hartstikke de laatste maand van dit jaar en eigenlijk wil ik alleen maar heel winters zitten tekenen en nadenken, het jaar bij elkaar pakken- én plannen maken voor het nieuwe jaar. Maar ondertussen ben ik zo wispelturig als wat: soms even heel druk aan het doen, dan weer aan het drentelen, heb chaos in de kop óf heerlijke leegte- hoe dan ook: niet de goede “state of mind” voor de dingen die écht gedaan moeten. Komend weekend zijn de markten en ik vind het zo onmogelijk in te schatten hoeveel ik op voorraad moet hebben, wat me dus heen en weer doet schieten van “ik heb te weinig!” naar “ik ga niks verkopen!” naar totale relaxdheid want: als ik het toch niet kan inschatten dan kan ik er ook niks aan doen. Toch?
🙂
Bovendien lopen hier nu al twee weken meerdere gezinsleden met hun ziel onder de arm, te hoesten en kuchen en koortsig uit te kijken, wat een enorme aanslag is op mijn normaal gesproken nogal stille, rustige dagritme. Ik gooi mijzelf preventief vol met vitamines en echinaforce en ga er van uit dat alles aan mij voorbij trekt. Lijkt redelijk te werken, ik heb van alles een béétje.
Morgen gooi ik er nog een portie stress achteraan (ik moet nog kerstlampjes!), wat altijd erg effectief is, dan krijg ik opeens alles gedaan en zaterdag en zondag heb ik de grootste schik. Want de sfeer hier in Baalder (Winterfair bij de kinderboerderij, van 16-20!) is altijd fijn en de vorige Local Sunday Market was werkelijk waar een feestje.
Maar ik ben blij dat ik dan volgende week kan gaan zitten chillen.
Oh. Niet. Dan wordt mijn oudste meissie negen. Ne-gen.
Ach.Da’s ook weer een feestje!
December mensen. Heerlijk tegenstrijdig december. Hoe ervaart u deze maand?

XXmiek!