Geplaatst op

Kerst kleuren!

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.

Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn.

Het is ons licht, niet onze duisternis

waar we het allerbangst voor zijn.

We vragen ons af:

Wie ben ik dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn?

Maar waarom eigenlijk niet?

Je bent toch een kind van God?

Je moet je niet kleiner voordoen dan je bent

opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker zouden gaan voelen.

We zijn geboren om de luister van God uit te dragen die in ons woont.

Niet slechts in enkelen van ons, maar in ons allemaal.

Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.

Als wij bevrijd zijn van onze eigen angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

Uit:
Marianne Williamson, ‘A return to love’, in het Nederlands vertaald als ‘Terugkeer naar Liefde’.
Geplaatst op 1 reactie

alles komt goed.

Gisteravond hadden we de tweede Sketch Night via Zoom. Zo gezellig! We kunnen nu dan niet fysiek samen komen in een kroeg, maar zo zitten we allemaal op ons eigen plekje, in de huistrui of pyjama, toch samen te tekenen. Supergezellig! Ik liet me inspireren door de regenbogen, teken van hoop en nu in Corona-tijden ook wel echt een mooi symbool. Alles komt goed.
Voor wie het graag wil weten: geschilderd met mijn sketch setje waterverf van Winsor en Newton, gekleurd met potloden (o.a. polychromos) en posca verfstiften).
System error
Eerlijk gezegd viel bij mij de creativiteit behoorlijk stil, de afgelopen week. Mijn hoofd en huis liepen vol. En dan blokkeert het bij mij. System error.
Kinderen aan de eettafel (mijn werkplek) op mijn laptop, vragen krijgen over rekenen (is dat karma? “mama, nee je doet het verkeerd, dat is óók niet goed!” Argh). Dingen printen, mailtjes, boodschappen doen. Had ik eerst nog een opgewekt “best gezellig, samen thuis!” gevoel, het continuë schakelen en al die nieuwe dingen en schema’s en roosters verwerken en ook nog wat sturen, deden me helemaal vastlopen. Daarbij slibte het huis ook dicht met honderduuzend bekers en glazen en bordjes en koekkruimels en kleren.
Lucht
Maar deze week is er weer lucht. Ik ruim de zooi op, vouw alle wasjes weer weg, poets het huis. Ga even zitten bij dochterlief als ze moet rekenen. En zojuist haalden we de chromebook van school, want dan kan ik ook gewoon weer werken, als zij werkt.
Want het duurt nog wel even.
En ’s avonds ben ik gewoon kapotmoe van al dat gedoe.
Maar, bevoorrecht als ik ben met mijn gezin, vrienden en familie nog gezond en met dat er weer voorzichtig iets van een dagelijsk ritme terugkeert… Kan ik ook echt weer denken: best gezellig, zo samen thuis.

Volgende week woensdag, 8 april, Zoomen we weer. Van 19-21 uur. Zin om mee te doen? Ieder doet zijn/ haar eigen project en we babbelen wat. Welkom!
Stuur me even een berichtje.

Geplaatst op

De Swap ’till You Drop!

Vrijdag de dertiende.
De uitpakdag van de Swap Till You drop!
Ik mocht een cadeautje maken voor Kelly.Dontsearchforhappiness

We mochten wat kernwoorden en een quote opgeven als houvast voor de swapmaatjes. Kelly’s quote:  “Don’t search for happiness. Create it!”
Vrouw naar mijn hart:-) Daar ging ik dus mee aan de slag en wat vond ik het pittig om iets te maken zonder zeker te weten wat de ontvanger er van gaat vinden. Brr. Maar is dat eigenlijk niet altijd zo? Dus, daar ging mijn swap: met deze quote, een lenteslingertje en wat kaarten.
Die lenteslinger zat me nogal dwars.
Ik heb wat van Kelly haar naai kunsten mogen bewonderen op ig en fb en daar zakte mij de moed van in de schoenen. Wat een heldin. Hele prinsessenjurken en carnavalkostuums. Maar het is nu eenmaal zo: ik ben nogal van de hatseflats en van “Omarm de imperfectie” en dus de rafelrandjes dus ik deed het gewoon op z’n Mieke’s… En guess what? Kelly is er bliede met! Fieuw:-) (en anders hangt ze ’t maar ergens in een hoekje in de tuin of zo..)

detail slinger(de vilten bolletjesslinger hangt hier nog hoor. Is van Return to Sender)
slingr
En mijn envelop was al gearriveerd. Van Deirdre uit Ierland! Dat vond ik op zich dus al bijzonder genoeg, haha. Maakte me niet uit wat ze gemaakt had, alles was goed. Het moest een week in de kast bewaard worden want we mochten vanavond pas om 21 uur uitpakken. Wat een oefening in geduld…
“Just Breathe”. Dat schoot mij te binnen toen ik een quote op moest geven. Ik vind de song van Pearl Jam zo te gek.

Dee schreef: “The idea is that in your Chaotic, sweet world, you get to sit down with a cup of tea or glass of wine and Just Breathe.” I will, Dee! Enjoying my glass of wine right now;-) Thank you so much!

coastersteapotcoaster
Excuus voor de slechte foto’s. Maar ik wilde ook gewoon nú het logje maken.
Zo. Nu ga ik nog even genieten van mijn wijntje en eens even bedenken wat ik ga maken voor mijn L E N T E kriebels SWAP!
Lieve Anouk, dankjewel voor het organiseren van deze toffe swap. 
Fijn weekend lieve mensen!
XXmiek

Geplaatst op 3 Reacties

Van de postbode en the village…

ItTakesAVillage
beroemd gezegde, oorsprong ligt waarschijnlijk in afrika

Oh. Beetje saai nog. Ik ga nu helemaal los:

(null)
Dat wordt nog wat;-)

WAAAAAAH! Hoe cool, al wel 30 aanmeldingen voor de LENTE kriebels swap! Zo tof dat jullie meedoen. Maakt mij blij! Aanmelden kan nog hè, tot vrijdag. Spread the joy…
Zojuist kwam de postbode met een pakket uit Ierland… Mijn lieve grote dochter (“Oh hallo postbode. Ik dacht dat we visite kregen!”) zorgde er voor dat ik de postbode binnen uitnodigde voor een bakkie koffie. Wat een goed idee. Kleine moeite, leuk gesprek. Dat ik dat pakket pas 13 maart mag openen voor de Swap till you drop.. Pfff! Ik word er heel blij van maar ik ben ook stik nieuwsgierig. Marteling, is dit! Of voorpret? Hahaha.


Quote: It takes a village to raise a child
Hoe fijn is dat. Dat we het niet allemaal alleen hoeven te doen. 🙂
Ik heb een heel fijn dorp om mij heen, mensen die allemaal een rol spelen in de opvoeding van onze kinderen. Familie en vrienden. Buren!
Zéker als je kleine kinderen hebt merk je, hoe belangrijk dat is.
Hebben jullie ook zo’n dorp?

Thanks Ramona, voor het concreet vragen om deze spreuk, is ook echt één van mijn favos!

Fijne dag! XXmiek