Geplaatst op 1 reactie

alles komt goed.

Gisteravond hadden we de tweede Sketch Night via Zoom. Zo gezellig! We kunnen nu dan niet fysiek samen komen in een kroeg, maar zo zitten we allemaal op ons eigen plekje, in de huistrui of pyjama, toch samen te tekenen. Supergezellig! Ik liet me inspireren door de regenbogen, teken van hoop en nu in Corona-tijden ook wel echt een mooi symbool. Alles komt goed.
Voor wie het graag wil weten: geschilderd met mijn sketch setje waterverf van Winsor en Newton, gekleurd met potloden (o.a. polychromos) en posca verfstiften).
System error
Eerlijk gezegd viel bij mij de creativiteit behoorlijk stil, de afgelopen week. Mijn hoofd en huis liepen vol. En dan blokkeert het bij mij. System error.
Kinderen aan de eettafel (mijn werkplek) op mijn laptop, vragen krijgen over rekenen (is dat karma? “mama, nee je doet het verkeerd, dat is óók niet goed!” Argh). Dingen printen, mailtjes, boodschappen doen. Had ik eerst nog een opgewekt “best gezellig, samen thuis!” gevoel, het continuë schakelen en al die nieuwe dingen en schema’s en roosters verwerken en ook nog wat sturen, deden me helemaal vastlopen. Daarbij slibte het huis ook dicht met honderduuzend bekers en glazen en bordjes en koekkruimels en kleren.
Lucht
Maar deze week is er weer lucht. Ik ruim de zooi op, vouw alle wasjes weer weg, poets het huis. Ga even zitten bij dochterlief als ze moet rekenen. En zojuist haalden we de chromebook van school, want dan kan ik ook gewoon weer werken, als zij werkt.
Want het duurt nog wel even.
En ’s avonds ben ik gewoon kapotmoe van al dat gedoe.
Maar, bevoorrecht als ik ben met mijn gezin, vrienden en familie nog gezond en met dat er weer voorzichtig iets van een dagelijsk ritme terugkeert… Kan ik ook echt weer denken: best gezellig, zo samen thuis.

Volgende week woensdag, 8 april, Zoomen we weer. Van 19-21 uur. Zin om mee te doen? Ieder doet zijn/ haar eigen project en we babbelen wat. Welkom!
Stuur me even een berichtje.

Geplaatst op

Cocon

Cocon
Cocon. Pentekening, 25x32cm

 
Dit was me een dag. Wat had ik dit nodig!
Een hele dag voor mijzelf. Na twee weken zieke kippies in huis. Die weken waren goed, veel chillen en knuffelen en zo maar u kent dat vast. Die alleen-tijd hè. Dat kon dus vandaag weer.
En dan komt dit er uit.
Een resultaat van heel veel… hoe moet ik dat zeggen?
Ach misschien moet ik er ook niets over zeggen.
Mag u het zelf invullen.

Oh! En de zon. Haha, die zon! Uitermate geschikt om lentekriebels op te wekken. Ik heb vandaag even een herinneringsmailtje gestuurd aan alle deelnemers van de L E N T E kriebels SWAP: maandag is de verzenddatum. Dus, nog bijna een hele week (een heel weekend!) om je envelop samen te stellen.
Willen alle deelnemers even hun lootje checken? Ik heb ongeruste mailtjes ontvangen van mensen die zijn gekoppeld aan een adres-loos maatje. Ai… Jammer als je niets krijgt volgende week… Checken dus!