Geplaatst op 7 Reacties

December-dingen

maan

Het is alweer hartstikke de laatste maand van dit jaar en eigenlijk wil ik alleen maar heel winters zitten tekenen en nadenken, het jaar bij elkaar pakken- én plannen maken voor het nieuwe jaar. Maar ondertussen ben ik zo wispelturig als wat: soms even heel druk aan het doen, dan weer aan het drentelen, heb chaos in de kop óf heerlijke leegte- hoe dan ook: niet de goede “state of mind” voor de dingen die écht gedaan moeten. Komend weekend zijn de markten en ik vind het zo onmogelijk in te schatten hoeveel ik op voorraad moet hebben, wat me dus heen en weer doet schieten van “ik heb te weinig!” naar “ik ga niks verkopen!” naar totale relaxdheid want: als ik het toch niet kan inschatten dan kan ik er ook niks aan doen. Toch?
🙂
Bovendien lopen hier nu al twee weken meerdere gezinsleden met hun ziel onder de arm, te hoesten en kuchen en koortsig uit te kijken, wat een enorme aanslag is op mijn normaal gesproken nogal stille, rustige dagritme. Ik gooi mijzelf preventief vol met vitamines en echinaforce en ga er van uit dat alles aan mij voorbij trekt. Lijkt redelijk te werken, ik heb van alles een béétje.
Morgen gooi ik er nog een portie stress achteraan (ik moet nog kerstlampjes!), wat altijd erg effectief is, dan krijg ik opeens alles gedaan en zaterdag en zondag heb ik de grootste schik. Want de sfeer hier in Baalder (Winterfair bij de kinderboerderij, van 16-20!) is altijd fijn en de vorige Local Sunday Market was werkelijk waar een feestje.
Maar ik ben blij dat ik dan volgende week kan gaan zitten chillen.
Oh. Niet. Dan wordt mijn oudste meissie negen. Ne-gen.
Ach.Da’s ook weer een feestje!
December mensen. Heerlijk tegenstrijdig december. Hoe ervaart u deze maand?

XXmiek!

7 gedachten over “December-dingen

 1. Woei, Miek! Wat een knotsvolle agenda heb jij. Maar wat een léuke dingen! Hier gaat het er rustiger aan toe. Geen jarigen ook, dat scheelt. Wat bij ons wel vaste prik is in december, is een bezoekje aan het Top2000-café én aan het Openluchtmuseum in Arnhem, waar je nu zo gezellig kunt schaatsen en in een band van een helling racen. Veel succes en plezier komend weekend en volgende week! Liefs.

  1. Supertof dat jullie dat doen! Wil ik ook wel:-)) ik heb vanavond gecanceld hoor, ik ben niet superwoman. Straks flink warm douchen en in pyjama nog paar postertjes inlijsten<3 heb er wel ontzettend zin in! XX!

   1. jij komt wel dicht in de buurt, hoor! (van superwoman) 😉

    1. yep. in mijn dromen, vooral. grapjas! (ik kan soms wel goed doen alsóf!)

 2. Werktechnisch gezien is het topdrukte. Prive gezien is het ook behoorlijk druk en veel, aantal jarigen in de directe kring. Moeilijk ook, met het verdriet nog zo vers om mijn broer, vooral ook het zien van het grote verdriet bij zijn partner en mijn ouders. Maar ook een tijd van straks lekker anderhalve week vakantie en samen zijn met ons gezin en leuke dingen doen. Of te wel heel dubbel allemaal, maar ik herken je zin om even stil te zijn/staan en even te terug te kijken en vooruit te kijken, maar dat lukt niet echt.

  1. Oh Nicolet, wat lees ik nu voor verdrietigs… Wat rot… Stil van.
   Hoop dat het je lukt om nog ergens rust te vinden- zal wel heftig zijn nu.
   XX en Veel liefs!

 3. Wat een lieve woorden, dank je wel

Reacties zijn gesloten.